ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – АЕЦ „Дуковани” – До края на годината започват тръжните процедури за изграждане на нов енергоблок

29.09.2020

След националния празник на Чехия (28 септември) ще започне борбата за най-големия договор в историята на страната. Енергийната група ČEZ ще пристъпи към серия от преговори с петте компании претенденти – корейската KHNP, руската „Росатом“, американската Westinghouse, френската EDF и китайската CGN, за строителството на нов енергоблок в АЕЦ „Дуковани“.

 

Проектът е на стойност 160 милиарда крони (близо 5,9 милиарда евро).

В момента кандидатите от петте страни ще преминат предварителен тур, който ще бъде в онлайн вариант заради разпространението на COVID-19.
Ако всичко върви по план, търгът за избор на доставчик трябва да започне тази година, а победителят да стане ясен след 2 години.

Самото строителство може да стартира през 2029 г., а пускането в експлоатация на новия енергоблок се очаква през 2038 година.

Подробности на: https://oenergetice.cz/nazory/k-otazce-vystavby-noveho-jaderneho-bloku-dukovanech

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари