ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


COVID-19 – Започна пилотен проект за тестване на пътниците на летището в Хелзинки със специално обучени кучета

26.09.2020

На 23 септември на летището в Хелзинки започна работа специален отряд кучета, който ще открива наличието на коронавирусна инфекция при пътниците.
За това съобщава Helsingin Sanomat.

 

В пилотния проект, който ще продължи до края на годината, ще участват 16 кучета.
Пристигащите пътници, за да бъдат тествани за коронавирус, ще трябва да прокарат салфетка около врата си, след което тази проба ще бъде дадена на кучето да помирише. Ако кучето усети инфекция, пътникът ще бъде поканен да направи лабораторен тест в медицинската стая на летището.

Засега процедурата ще бъде доброволна, но се предполага, че скоро всички пътници, за които кучета са подозирали коронавирус, ще трябва да се подложат на лабораторни изследвания без изключения.

Финландските власти очакват, че ако проектът е успешен, ограниченията за влизане може да бъдат премахнати скоро – след като всички международни летища и гранични пунктове получат обучени кучета.
Властите изчисляват, че за това са необходими около 700 животни. Наличието на още 300 кучета ще позволи на страната да се върне към пълноценно провеждане на масови събития: панаири, концерти, спортни състезания.

Подробности на: https://meduza.io/feature/2020/09/23/passazhirov-v-aeroportu-helsinki-nachali-testirovat-na-kovid-s-pomoschyu-sobak-i-chto-pomogaet?utm_source=email&utm_medium=vecherka&utm_campaign=2020-09-23

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари