ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЮАР – Подменят турбогенераторите на АЕЦ „Коберг”

16.09.2020

Южноафриканската компания Eskom планира да инсталира шест нови парогенератора в своята атомна електроцентрала „Коберг“ през следващата година.

 

 

Агенция „Ройтерс“ съобщи, че китайска фирма вече транспортира по море първия генератор в Кейптаун, който трябва да пристигне по-късно този месец. Проектът е на стойност 256 млн. долара.

Разположена близо до Кейптаун, АЕЦ „Коберг“ е единствената атомна електроцентрала в Южна Африка, която работи от 1985 г. В момента централата използва два реактора с вода под налягане, които могат да генерират близо 1,94 гигавата електроенергия.

„Напредваме според плана за инсталирането на генераторите по време на следващите прекъсвания на първи и втори енергоблок“, коментира говорител на компанията.
В изявлението се уточнява, че Eskom ще завърши инсталирането на първия генератор до февруари следващата година, а на втория – до септември същата година.

Подробности на: https://www.power-technology.com/news/eskom-install-new-generators-koeberg-nuclear-plant-2021/

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари