ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът на Украйна възложи на кабинета на министрите да осигури финансиране за изграждането на енергийните блокове в Хмелницката АЕЦ

14.09.2020

Като част от работно пътуване в Хмелницка област, президентът на Украйна Владимир Зеленски посети Хмелницката АЕЦ, където се запозна с работата на централата, срещна се с трудовия колектив и проведе среща с ръководството на ХАЕЦ и държавното предприятие НАЭК «Энергоатом».

Говорейки за перспективите за завършване на енергийните блокове на Хмелницката АЕЦ, той отбеляза: „Сега в ХАЕЦ работят 5 хиляди души – това е важно.
Ако пуснем трети и четвърти енергоблок, в процеса на тяхното изграждане и пускане ще има още 100 хиляди работни места в страната като цяло.
Струва ми се, че точно това е задачата, с която трябва да се справи държавата “, убеден е украинският президент.

Въз основа на резултатите от срещата в ХАЕЦ държавният глава си постави задачата да разработи стратегия за развитие на ядрената енергетика на Украйна с конкретни срокове.

Президентът също така ще възложи на кабинета на министрите да осигури финансиране за изграждането на трети и четвърти енергоблок на ХАЕЦ, да реши проблема с дълга към Енергоатом и да изведе компанията на по-високо ниво на подчинение на държавната администрация.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-203124

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари