ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


15-то заседание на Групата на Европейските ядрени регулатори

12.10.2011

Председателят на АЯР д-р Сергей Цочев участва в заседанието на European Nuclear Safety Regulators Group (ENSREG), което се проведе на 11 октомври в Брюксел.

На заседанието са обсъдени и приети решения относно практическата организация на партньорските проверки по докладите от стрес- тестовете на европейските АЕЦ.

В дневния ред е включено и приемане на програма за работата на ENSREG през 2012-2013 г., а така също и избор на нов председател на групата.

 

Европейската група на регулаторите на ядрената безопасност (ENSREG) е независим, авторитетен експертен орган, създаден през 2007 г. след решение на Европейската комисия.

Той е съставен от висши длъжностни лица от регулаторните органи за националната ядрена безопасност, за безопасност на радиоактивни отпадъци или радиационната защита от всички 27 държави-членки в Европейския съюз и представители на Европейската комисия .

Ролята на ENSPEG е да помогне да се създадат условия за непрекъснато усъвършенстване и достигане до общо разбиране в областта на ядрената безопасност и управление на радиоактивните отпадъци.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари