ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чернобил – ГИЯРУ издаде разрешение за въвеждане в експлоатация на ХОЯТ-2

10.09.2020

Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ) издаде отделно разрешение за въвеждане в експлоатация на междинното хранилище за отработено ядрено гориво (ХОЯТ-2), разположено на площадката на Чернобилската АЕЦ.

 

 

 

ГИЯРУ взе предвид резултатите от държавната експертиза по ядрена и радиационна безопасност, както и документите, предоставени от държавното специализирано предприятие ГСП „Чернобилска АЕЦ“ относно обосновката на безопасността на дейностите и инспекционно проучване за проверка способността на ГСП да извършва декларирания вид дейност.

„Започването на работа по въвеждането в експлоатация на ХОЯТ-2 ще позволи не само да се подобри нивото на безопасност при съхранението на отработено ядрено гориво, но и да се активизира работата по извеждане от експлоатация на ЧАЕЦ“, каза Григорий Плачков, ръководител на ГИЯРУ.

Той също така благодари на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и на страните-донори по Сметката за ядрена безопасност за съдействието при изпълнението на всички проекти на площадката на ЧАЕЦ.

Важни подробности на: https://www.epravda.com.ua/rus/news/2020/09/7/664822/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари