ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ получи достъп до спорните обекти на територията на Иран

07.09.2020

Инспекторите на МААЕ получиха достъп до един от двата обекта в Иран, към които агенцията имаше въпроси, и ще получат достъп до втория обект през септември.

Това се посочва в доклада на МААЕ от 4 септември 2020 г., посветен на прилагането на предпазните мерки във връзка с ДНЯО в Иран.

 

Али Акбар Салехи и Рафаел Гроси на разговорите в Техеран.
Снимка от AEOI.

По-рано МААЕ формулира редица въпроси относно евентуалното присъствие на недекларирани ядрени материали или недекларирани дейности, свързани с ядрена програма, в три ирански съоръжения, които не са посочени от Иран в неговите декларации относно споразумението за гаранции и допълнителния протокол към него.
МААЕ поиска  достъп до два от тези обекта.

След публикуването на съвместното изявление, инспекторите на МААЕ получиха достъп до едно от двете искани съоръжения.
Взетите на мястото проби се анализират в лабораториите на агенцията. Обектът беше достъпен в съответствие с допълнителния протокол към споразумението за гаранциите.

При същите условия инспекторите ще имат достъп до втория искан обект. Това ще се случи през септември 2020 г., точната дата на посещението вече е договорена с иранската страна.

Освен това, във връзка със съществуващите въпроси, инспекторите на МААЕ през септември ще извършат допълнителна проверка на ядрените материали в едно от обявените ирански ядрени съоръжения. Точната дата на проверката вече е договорена с иранската страна.

Подробности на: http://atominfo.ru/newsz02/a0214.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари