ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индийските железници планират да изградят 20 GW слънчеви и вятърни мощности

30.08.2020

Индийските железници планират да използват своите парцели за инсталиране на 20 гигавата (GW) от местно произведени слънчеви или вятърни турбини („Произведено в Индия“) за захранване на мрежата си, каза индийският министър на търговията, индустрията и железниците Пиюш Гоял.

 

През следващите години индийските железници ще бъдат напълно електрифицирани, което го прави най-голямата подобна транспортна мрежа в света.

Министърът отбеляза, че тези 20 GW ще осигурят „достатъчно киловатчасове за захранване на цялата ни железопътна инфраструктура“.

Може да се наложи железниците да инсталират системи за съхранение на енергия, базирани на батерии или други типове, каза той.

През юли Railway Energy Management Company Limited (REMCL), съвместно предприятие между Министерството на железниците и RITES Ltd, обяви търг от името на индийските железници за изграждане на 1 GW наземни слънчеви централи покрай железопътните линии.

От избраните разработчици на проекти ще се изисква да предоставят проектиране, строителство, финансиране, експлоатация, дългосрочна поддръжка, прехвърляне на активите и електроснабдяване на железопътната инфраструктура съгласно дългосрочно споразумение за покупка и продажба на електроенергия (PPA) по фиксирана ставка

Трябва да се подчертае, че железниците планират да използват оборудване, произведено от Индия в съответствие с правителствената политика, насочена към подкрепа на местните производители.

Източник: https://elektrovesti.net/72348_indiyskie-zheleznye-dorogi-planiruyut-postroit-20-gvt-solnechnykh-i-vetrovykh-moshchnostey

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари