ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ и Иран постигнаха споразумение по спорните въпроси относно ДНЯО

28.08.2020

МААЕ и Иран се договориха да засилят още повече сътрудничеството и взаимното доверие, за да улеснят пълното прилагане на Иранското цялостно споразумение за всеобхватните гаранции свързани с за ДНЯО и допълнителния протокол към него, което временно се прилага от Иран от 16 януари 2016 г.

Това се посочва в съвместно изявление на Иран и МААЕ, публикувано на 26 август 2020 г. след двудневно посещение в Иран от генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси.

Али Акбар Салехи и Рафаэль Гросси, фото AEOI

 

След интензивни двустранни консултации Иран и МААЕ постигнаха споразумение за добросъвестно прилагане на гаранциите определени от МААЕ.

В тази връзка Иран доброволно ще предостави на МААЕ достъп до два обекта, определени от агенцията и ще улесни дейностите по проверката на МААЕ за справяне с въпросите, повдигнати от агенцията.

По време на преговорите бяха договорени датите на посещението и обхватът на дейностите по проверка в тези обекти.

И двете страни признават, че независимостта, безпристрастността и професионализмът на МААЕ продължават да играят решаваща роля при осъществяването на дейностите по проверка на агенцията.

Подробности на: http://atominfo.ru/newsz02/a0146.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари