ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Tesla ще инсталира радари за наблюдение на деца, оставени в затворена кола

23.08.2020

Tesla представи нови радари, които алармират потребителя, ако е останало дете в колата.
Устройството е толкова точно, че може да следи дишането и сърдечната му честота.

Автомобилите на Tesla ще имат нова функция, вградена в тях, която ще гарантира, че в колата няма заключени  деца.

Автомобилният производител е подал молба до Федералната комисия за комуникации (FCC) за разрешение да предлага на пазара интерактивни сензори за движение на къси разстояния, които използват по-високо ниво на мощност, отколкото настоящите разпоредби позволяват.
Според документацията на компанията, устройството използва технология с милиметрови вълни, за да открие движение вътре в автомобила и да класифицира хората в него.

Компанията отбеляза, че през 2019 г. над 50 деца са загинали в коли под пряко излагане на слънчевото греене. Tesla отбеляза, че технологията и ще помогне да се избегне това – може да „вижда“ чрез меки материали като одеяла и детски предпазни системи.
И тъй като е в състояние да открие дишането и сърдечната дейност за разлика от сензорните системи, базирани на теглото, може да разграничи истинско бебе от друг обект, като по този начин елиминира възможността за фалшива тревога.

Технологията има и други потенциални приложения. Благодарение на способността си да оценява размера на тялото, тя може да осигури оптимално разгръщане на въздушните възглавници в случай на авария. В допълнение, радарът ще подобри системата за напомняне за предпазните колани.
В бъдеще технологията ще бъде подобрена, за да сканира около колата. Това ще помогне за създаването на по-съвършенна система за предотвратяване на кражби.

Tesla е подала заявката на 31 юли, съгласно публично известие от FCC. Компанията планира да започне да внедрява новите радари още през 2021 година.

Източник: https://elektrovesti.net/72274_tesla-ustanovit-radary-chtoby-sledit-za-detmi-kotorykh-ostavili-v-zakrytoy-mashine

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари