ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Колска АЕЦ – Четвърти енергоблок отново е в мрежата след ППР

19.08.2020

След приключване на плановия превантивен ремонт (ППР), енергоблок № 4 на Колската атомна електроцентрала беше свързан към мрежата и започна да доставя електроенергия на Единната енергийна система на Русия.

По време на ремонтната кампания в енергоблок № 4 специалисти от КолАЕЦ и от организациите подизпълнители извършиха пълен набор от планираните работи по реакторната установка и турбинното оборудване, модернизираха елементи от кабелното стопанство, системите за контрол на вибрациите и диагностиката на главните циркулационни помпи, а също така обновиха големи участъци от водопроводите за техническа вода.

„Мащабният ремонт на хидротехническите съоръжения и на трънопроводите за рехническа вода на енергоблоковете от втория етап стана една от основните характеристики на ремонтната кампания през 2020 г.
Днес можем да направим междинна равносметка и да отбележим, че всички обследвания и техническа работа във външни производствени съоръжения, където ремонтите зависят от метеорологичните условия, бяха извършени качествено и в срок“, обясни Владимир Матвеев, главен инженер на Колската АЕЦ“.

За справка

В момента в АЕЦ „Кола“ работят енергоблокове № 1, № 3 и № 4.
В енергоблок №2 плановият превантивен ремонт (ППР) започна на 15 август.
Натоварването в съответствие с диспечерския график е 1060 MW през нощта и 1100 MW през деня.
Нивото на радиационния фон в района на местоположението на централата съответства на стойностите на естествения фон.

Колската АЕЦ осигурява електроенергия на около 60 процента от потребителите в района на Мурманск, включително най-големите индустриални предприятия и общини в региона.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-202049

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари