ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Готовността на атомната електроцентрала Hinckley Point C, която се изгражда във Великобритания, е 38%

07.08.2020

Проектът „Hinkley Point C” на Electricite de France SA представлява първата нова атомна електроцентрала във Великобритания от 20 години насам.

 

В същото време тази централа ще се превърне в най-голямата аАЕЦ в страната, в момента тя е най-голямата строителна площадка във Великобритания: атомната електроцентрала вече е готова на 38%.
Мащабният проект се сблъсква със закъснения в последно време, тъй като пандемията на коронавирус засегна веригите за доставки и затрудни работата на площадката.

Ще са необходими 50 милиона часа работа по проекта, за да се превърне площадката с размери на 245футболни игрища в електроцентрала, достатъчно голяма, за да генерира електроенергия за 6 милиона домове към 2025 година.

Много подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/08/06/106106

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари