ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Електрически котли с мощност 916 MW за интеграция на Беларуската АЕЦ в електроенергийната система ще заменят местните топлоцентрали

25.07.2020

Електрически котли (бойлерни инсталации – б.р.) с обща мощност 916 MW за интегриране на Беларуската атомна електроцентрала в електроенергийната система ще бъдат пуснати в експлоатация до края на 2020 г., каза днес пред репортери Владимир Бобров, първият заместник генерален директор – главен инженер на Държавната производствена асоциация „Беленерго“, научи БЕЛТА.

 

 

„Предприехме редица мерки за интегриране на Беларуската АЕЦ в енергийната система. Те са насочени предимно към подобряване на надеждността и изравняване на графика на натоварване. За това въвеждаме в нашите съоръжения електрически котли с мощност 916 MW. Това ще бъде направено през тази година“, каза Владимир Бобров.

Той обясни, че въвеждането в експлоатация на оборудване с обща мощност 760 MW е предвидено в електроцентрали, включително Березовская и Лукомская ГРЕС, ТЕЦ и мини-ТЕЦ.
Електрически котли с още 156 MW ще бъдат пуснати в експлоатация в отоплителни централи. Основният обем ще бъде пуснат в експлоатация през август-ноември, а оборудване с мощност около 20 MW ще остане за през декември. Наличието на електрически котли ще помогне да се гарантира надеждността на електроенергийната система, като се вземат предвид дневните колебания в консумацията на електроенергия.

„В същото време в котелните и станциите на Министерството на енергетиката ще бъдат пуснати в експлоатация електрически котли с мощност 916 MW. Поставихме такава задача за себе си и тя ще бъде изпълнена. По принцип има повече планове – говорим за 1116 MW“, добави Владимир Бобров.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/07/24/105740

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари