ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Иран 1044 центрофуги обогатяват уран в ядреното съоръжение във Фордо

23.07.2020

На 21 юли говорител на парламентарната комисия (меджилиса) по националната сигурност и външната политика заяви, че около 1044 центрофуги обогатяват уран в ядреното съоръжение Ахмади-Ровшан във Фордо. Това съобщи иранската агенция IRNA.

 

 

 

Пред репортери на IRNA той заяви, че депутатите са заинтересовани да работят с Иранската организация за атомна енергия (AEOI) за напредък в ядрените постижения на страната.

Абулфаз Амуей каза също, че редица законодатели посетиха ядрените съоръжения Ахмади-Ровшан и Шахид Али Мохамади, за да проучат последните развития в ядрените дейности на страната. В съоръжението Шахид Али Мохамади във Фордо той каза, че около 1 044 шест каскади уранови центрофуги от първо поколение обогатяват уран на 4,5 процента.

„На площадката за ядрени изпитания Шахид Ахмади Рошан в Натанз видяхме първото, второто и четвъртото поколение центрофуги, включени във веригата за обогатяване“, каза Амуей.

„В момента тече процес на изследване и разработване на нови поколения центрофуги, включително центрофуги IR-6, IR-8 и IR-9, като парламентаристите отбелязват дейността на младите ядрени учени“, каза той.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/07/22/105666

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари