ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Пандемията не се отрази на темповете на изграждане на АЕЦ „Акую“ в Турция

22.07.2020

Росатом успя да овладее разпространението на коронавирусна инфекция на строителната площадка на АЕЦ „Аккую“ в Турция; работата по изграждането на енергоблоковете на централата не е спирала нито за ден по време на пандемията.
За това разказва
Анастасия Зотеева, генерален директор на“Аккую Нуклеар“

„Считаме за важно постижение, че по време на пандемията успяхме незабавно да вземем под контрол ситуацията и да предотвратим разпространението на инфекцията сред служителите на компанията и подизпълнителите“.
„Повече от 6 хиляди души работят на строителната площадка всеки ден, докато имаше само един случай на заразяване на служител от подизпълнителите, който веднага беше изолиран и получи подходяща медицинска помощ“.
„В същото време, благодарение на засилването на мерките за безопасност, работата на обекта не е спирала нито за един ден“, каза тя.

В момента се извършват строително-монтажни работи на три енергоблока на АЕЦ „Аккую“.

В блок 1 бе завършено бетонирането на фундаментната плоча на турбинната зала и беше монтиран уловителят на стопилкатака.
През юни бе монтирано второто ниво на вътрешната юащитна обвивка (ВЗО) на реакторната сграда, като до края на тази година се планира завършването на външните стени до ниво 26 и започване на заваряване на главния циркулационен тръбопровод.

Във втори блок приключва работата по бетонирането на фундаментните плочи на реакторното отделение и турбинната зала, тече подготовка за монтажа на уловителя на стопилката, който е планиран за тази есен.

На строителната площадка на блок 3 се извършват планови сондажни и взривни работи като част от разработването на изкопа (котлована) за изграждане на сградата на ядрения остров. Изграждането на фундаментните плочи се планира веднага след получаване на лицензията за строеж.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsz01/a0997.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари