ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената енергетика ще остане за дълго време значима във Франция твърди новият министър на енергетиката

20.07.2020

Ядрената енергия ще играе значителна роля за производството на електроенергия във Франция за дълго време.
Новият министър на енергетиката на Франция Барбара Помпили каза това в интервю за Le Parisien.

В същото време тя поясни, че ще бъдат осигурени условия за намаляване на дела на ядрената енергетика от сегашните 71% до 50% до 2035 г.
Министърът обаче отбеляза, че към този въпрос трябва да се подхожда от прагматична позиция, а решението за избора на енергийни източници трябва да бъде икономически обосновано.

Заслужава да се отбележи, че днес Франция е най-големият износител на електроенергия поради ниската цена на електроенергията, произведена в страната.
Приходите от износ на електроенергия надвишават 3 милиарда евро. Страната разполага с 57 ядрени реактора, управлявани от EDF с обща инсталирана мощност 62,3 GW.
Поради факта, че 90% от електроенергията в страната се произвежда в съоръжения без въглеродни емисии – ядрени и водноелектрически централи, Франция има една от най-ниските емисии на CO2 на глава от населението.

Подробности на: https://www.montelnews.com/en/story/nuclear-power-to-endure-in-french-energy-mix–new-minister/1130882

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19