ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF Energy обявява нов етап от изграждането на АЕЦ „Hinkley Point C” и значително увеличава персонала

17.07.2020

EDF Energy (британско дъщерно дружество на френския ядрен оператор EDF) обяви началото на нова фаза на изграждането на третата част на атомната електроцентрала Hinkley Point (Hinkley Point C) – графство Сомърсет в югозападната част на Англия.

 

Както уточнява World Nuclear News основното съдържание на новия етап ще бъде монтирането на различни устройства, които обслужват работата на реактора.

През 2018 г. за осъществяването на тези дейности беше създадено съвместно предприятие MEH Alliance, основан от EDF и неговите подизпълнители като Altrad, Balfour Beatty Bailey, Cavendish Nuclear и Doosan Babcock.
Думата MEH в името на това предприятие означава съкращение от думите „механика“, „електротехника“ и първата буква от съкращението HVAC, което означава „отопление, вентилация и климатизация“, което дава представа за естеството на оборудването, което ще бъде монтирано там.

Както специално отбелязва EDF Energy, новия етап на строителството ще означава създаването на голям брой нови работни места, а именно 1200 нови работни места директно на строителната площадка на централата и 300 работни места в свързани предприятия, в резултат на което 4000 души ще бъдат заети в изграждането на енергоблока.

По-специално, на настоящия етап се планира да се инсталират общо 156 резервоара за различни течности, обслужващи работата на реактора. До сега 5 от тях са монтирани, а още 24 ще бъдат монтирани до края на годината.

Продължава локализацията на доставчиците

Освен това редица компании сключиха договори с EDF за доставка на оборудване за АЕЦ „Hinkley Point C”: например, компанията Stone, със седалище в Стафордшир, получи договор за производство на шкафове за управление на този енергоблок; Excite Hargreaves (Ланкашир) ще доставя вентилационни системи и накрая – Bilfinger UK (Уорингтън) ще доставя специализирани тръбопроводи. Тези договори ще създадат съответно 50, 30 и 350 нови работни места.

За справка

Акционери в изграждането на атомната електроцентрала „Hinkley Point C” са EDF Energy и китайската China General Nuclear, която има 33,5% дял от акциите.
Предвижда се в тази АЕЦ да бъдат изградени два енергоблока EPR-1750 по проекта на EDF, подобни на тези, които в момента работят в китайската АЕЦ „Тайшан”.
Първият етап на АЕЦ „Хинкли пойнт“ (Hinkley Point A) има два енергоблока с реактори Magnox, които бяха затворени през 2000 година, а вторият етап (Hinkley Point B) експлоатира два енергоблока с AGR – газово охлаждани реактори.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/07/16/105483

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари