ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Способността на EDF да направи ядрената енергия достъпна все още е под съмнение

16.07.2020

Способността на френската EDF да строи нови АЕЦ на приемлива стойност и в разумна времева рамка се подставя под съмнение в нов доклад от ядрения одитор на страната.

 

 

 

„Все още има несигурност в способността на френската ядрена индустрия, въпреки предприетите значителни усилия да строи нови атомни енергоблокове, така че сроковете за реализиране на проектите и разходите да са приемливи“, съобщи президентът на Френската сметна палата Пиер Московиси, представяйки новия отчет на ведомството.

EDF се надява да убеди правителството да подкрепи строителството на шест енергоблока с модернизираната версия на реактор EPR, за да бъдат заменени остаряващите мощности.
Цената им ще бъде 46 милиарда евро.

Стойността на изграждане на трети енергоблок в АЕЦ „Фламанвил“ във Франция нарасна повече от три пъти до 12,4 милиарда евро.
Освен това, ще бъдат необходими и още 6,7 милиарда евро различни лихви и предексплоатационни разходи, се казва в отчета на Сметната палата.

Подробности на: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-09/edf-s-ability-to-make-nuclear-power-affordable-still-in-doubt

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19