ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководител на лаборатория е заподозрян в системно фалшифициране на официални радиационни заключения

13.07.2020

Служители на линейния отдел в Сизран на Министерството на вътрешните работи в транспорта разкриха факти за фалшифициране и търговия с официални документи в саратовската организация. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството.

 

 

Установено е, че от август 2018 г. до октомври 2019 г. ръководителят на една от измервателните лаборатории, намиращи се в Саратов, предоставя услуги на служители на железопътни организации, разположени в Сизран, и срещу определена такса многократно въвежда съзнателно невярна информация в официалните документи за радиационния мониторинг на металните партиди натоварени в железопътни вагони в района на Самара, без извършване на проверка.

Общо полицията е установила 43 случая.
Образувано е наказателно производство на основание престъпление по част 1 на чл. 327 от Наказателния кодекс („Подправяне, производство или разпространение на фалшиви документи, държавни награди, щампи, печати или бланки“).
Максималното наказание, предвидено такова деяние е лишаване от свобода до две години.

Източник: https://news.sarbc.ru/main/2020/07/09/248886.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари