ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус – Най-мощната разпределителна подстанция е готова за пускане на Беларуската АЕЦ

13.07.2020

Най-мощната разпределителна подстанция в страната е готова за пускането на Беларуската АЕЦ. Тук е завършена мащабна реконструкция.

 

Белорусската подстанция предава електроенергия на регионите, а също така свързва енергийната система на страната с Русия и балтийските държави.

Модернизацията направи възможно преминаването към съвременни технологии и подмяната на разпределителното оборудване.

Това е най-високото напрежение в Беларус – 750 киловолта.
Така предаването на електроенергията ще става с най-малки загуби.

Павел Дрозд, генерален директор на Държавната производствена асоциация „Беленерго“:

Реконструирахме напълно ОРУ-750 киловолта, монтирахме ново модерно европейско оборудване, като по този начин повишихме надеждността на работата на оборудването.
И това се дължи преди всичко на факта, че имаме подстанция „Беларуска“, цялото оборудване за аварийно управление на беларуската енергийна система е обвързано с нея.
Реконструкцията на подстанция „Беларуска“ е свързана с програмата за интеграция на атомната електроцентрала, така че днес имаме 750 киловолтови връзки със атомната електроцентрала в Смоленск, за да можем да прехвърляме енергия.
Ако е необходимо, от Смоленската атомна електроцентрала, към нашата страна, и от нас, ако е необходимо, тях.

Живорад Смилкович, ръководител на представителството на компанията – генерален изпълнител на проекта (Словения):

Тук са приложени съвременни европейски технологии, заедно с беларуските предприятия.
Технологията е една от най-модерните и най-новите, което дава възможност да се използва в продължение на поне 35-50 години, без да се правят никакви реконструкции.

Реконструкцията на този електроразпределителен възел е част от мащабна програма за интегриране на Беларуската АЕЦ в енергийната система на страната.

Подобни подстанции се появиха в много региони на Беларус. Всички те са необходими за поддържане на енергийния баланс и ефективно разпределение на електроенергията, която ще произвежда мирният атом.

Подробности на: http://www.ctv.by/novosti-minska-i-minskoy-oblasti/vozmozhnost-polzovatsya-minimalno-35-50-let-ne-delat-rekonstrukciyu?fbclid=IwAR2S_EmTPmrCgkIaWTiKG9usd31vuHGlT7j_tM1X4P754ku1-sCDnE_1ml4

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари