ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Виетнам може да се върне към плановете за развитие на ядрената енергетика след 2035 година

11.07.2020

Замразеният проект на АЕЦ „Нинтхуан”

 Виетнам може да се върне към идеята за развитие на ядрената енергетика след 2035 г. 

Това става ясно от проект на стратегия за националния енергиен сектор на страната за периода до 2045 г., подготвен от Министерството на промишлеността и търговията, съобщава информационният портал VnExpress.

В съответствие с документа, от 2035 г. до 2040 г се планира изграждането на АЕЦ с мощност 1000 MW, a до 2045 година инсталираните ядрени мощности да достигнат 5000 MW.

В същото време в плана е заложено отказване от изграждането на нови въглищни електроцентрали след 2030 г., като се поставя акцент и върху използването на ВЕИ и втечнен природен газ.

По-рано Виетнамската енергийна асоциация призова правителството да се върне към обсъждането на използването на атомната енергия за развитието на националната икономика.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/07/10/105297

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари