ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия декарбонизира енергийния си пазар чрез увеличаване на ядрените и възобновяеми източници, казва GlobalData

09.07.2020

Финландия е една от страните в Европейския съюз, която инвестира сериозно в ядреното енергийно производство, заедно с възобновяемите източници на енергия.
Очаква се това да осигури значителна подкрепа за ядрения сектор, посочва международната компания за анализ на данни GlobalData.

„Финландия има четири ядрени реактора, а компанията Fennovoima Oy планира да изгради нова АЕЦ, която трябва да бъде въведена в експлоатация през 2024 г.
Правителството се фокусира върху това да направи Финландия въглеродно неутрална до 2035 г.
Това ще бъде постигнато чрез ускоряване на мерките за намаляване на емисиите в съществуващите централи и производство на повече електроенергия от възобновяеми централи“, смята анализаторът от GlobalData Аканкша Кешри.

Водещите възобновяеми технологии в страната произвеждат енергия от вятър и биомасата.

Подробности на: https://www.investorideas.com/news/2020/renewable-energy/07061Finland-Decarbonization.asp

Tags:

One Response to Финландия декарбонизира енергийния си пазар чрез увеличаване на ядрените и възобновяеми източници, казва GlobalData

  1. Неутеончо on 09.07.2020 at 6:21

    Fennovoima Oy планира да изгради 1 ЯЕБ на п-в Ханхикиви, община Пюхайоки. Интересни е, че от Fennovoima са закупили земя за 2 (два) ядрени блока. Ще видим какво ще се случи, защото Ханхикиви 1 изостава с някоя и друга годинка. А да не забравяме ще Олкилуото 3 изостава вече с над 10 години. Ролята на финския регулатор STUKbв тези закъснения също е значителна.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари