ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF преразглежда прогнозата за 2020 г. на френската ядрена енергетика

06.07.2020

EDF преразглежда прогнозата си за ядрената енергетика във Франция за 2020 г. до около 315-325 TWh. През април френската държавна компания заяви, че очаква производството през тази година да бъде около 300 TWh, което е по-малко от първоначалните очаквания от 375-390 TWh преди избухването на епидемията от COVID-19.

 

 

 

През април EDF заяви, че забавянето на икономиката в резултат на блокирането на живота доведе до спад в потреблението на електроенергия, който потенциално може да падне с 20% от обичайните нива, което води до намаляване на продукцията от АЕЦ.
Работейки с оператора на преносна система RTE и за да осигури непрекъснато снабдяване с енергия през зимата на 2020-2021 г., EDF каза, че някои ядрени реактори може да се наложи да бъдат спрени през следващото лято и есента, за да се спести гориво при тях за зимата.

Обявявайки преработената прогноза, EDF заяви: „Тази ревизия отразява коригирането на продължителността на планираните прекъсвания за 2020 г., като се вземат предвид условията, наблюдавани на обектите за възобновяване на дейностите. Той добави: „Цената на продукцията за 2021 и 2022 г. остава непроменена на този етап“.

EDF също обяви през април, че е оттеглил финансовите си цели за 2020 и 2021 г. Тези цели остават в долния край на прогнозния диапазон за основните му приходи през 2020 г. от 17,5 милиарда евро (19 милиарда щатски долара).

За справка

EDF управлява 56 реактора на 18 АЕЦ във Франция с инсталирани генериращи мощности от 61 370 MWe.
В момента ядрената енергетика дава почти 75% от производството на електроенергия в страната.

Източник: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/EDF-revises-2020-forecast-for-French-nuclear-outpu

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19