ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Електромобилите и хибридите ще получат безпрецедентна система за пожарна безопасност – Li-IonFire

06.07.2020

 В процеса на експлоатацията на електрически или хибридни превозни средства (EV и HEV) съществува риск от пожар поради неизправност на литиево-йонните батерии. Това може да доведе до емисии на токсични газове или експлозии.
Специалисти от компанията Dafo Vehicle Fire Protection по инициатива на ЕС са създали системата за противопожарна защита Li-IonFire, която ефективно и безопасно премахва и намалява тези рискове.

„Бързото въвеждане на електрически и хибридни превозни средства в обществения транспорт поставя нови предизвикателства, защото те представляват напълно различни сценарии за риск“, казва Андер Гуликсон от Dafo Vehicle, координатор на проекта за Li-IonFire (Automated e-vehicle Lithium Ion Battery Early Warning and Fire Suppression System). (Автоматично ранно предупреждение при пожар на литиево-йонна батерия в електрическоо превозно средство и Система за пожарогасене ).

Чрез стриктно тестване екипът на Li-IonFire има по-добро разбиране за това как възниква повреда на батерията и как тя може да бъде открита. „Ако системата се активира на този ранен етап, батерията може да бъде върната в безопасно състояние преди да е възникнал пожар“, обяснява Гуликсон.

Екипът на проекта успешно тества и демонстрира иновативна система за противопожарна защита на електрически и хибридни превозни средства. Новата система осигурява система за ранно предупреждение за пожар и точково охлаждане за предотвратяване на термично взривяване по време на локализацията и потушаване на пожара.
„Li-IonFire доставя продукт на пазара, който досега не е съществувал: система, която може да предложи реална защита срещу пожар на батерията, използвайки специално разработен гасящ реагент Forrex EV. Нова система за гасене на пожар Li-IonFire ще се появи на пазара през септември 2020 година“, казва Гуликсон.

Подробности на: https://elektrovesti.net/71606_elektromobili-i-gibridy-poluchat-bespretsedentnuyu-sistemu-bezopasnosti-li-ionfire

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари