ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Практически всяка лампа в Тверска област свети с електроенергия от Калининската АЕЦ

03.07.2020

През първите шест месеца на 2020 г. енергийните блокове на Калининската АЕЦ генерираха 13,69 милиарда kWh електроенергия, изпълнявайки плановото задание на Федералната антимонополна служба на Русия на 107,8%.
Коефициентът на използване на инсталираните мощности (КИУМ) е 78,36%. Приходите на компанията възлизат на почти 25 милиарда рубли.

 

Делът на Калининската АЕЦ в регионалния обем на производство на електроенергия се увеличи до 83,45%, което е с 3,87% повече в сравнение със същия период на миналата година. По този начин почти всяка крушка в Тверска област гори от енергията, генерирана от КАЕЦ.

В момента работят енергоблокове № 2, 3 и 4 на Калининската АЕЦ. Блок 1 е в процес на планов ремонт.
Радиационният фон в близост до атомната електроцентрала и прилежащата и територия е на ниво, съответстващо на нормалната работа на енергийните блокове, и не надвишава естествените фонови стойности.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/07/02/105030

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари