ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилия – Elektrobras отпуска 163 милиона евро за възстановяване изграждането на трети блок на АЕЦ “Ангра”

02.07.2020

 

Съветът на директорите на бразилската компания Eletrobras взе решение, което ще позволи на дъщерната компания Eletronuclear да използва повече от 1 милиард реала (около 163 млн. евро) за възобновяване на строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“.

 

 

Финансирането ще позволи да бъде подготвена тръжната документация за сключване на споразумение за дейности по сглобяване на електромеханичното оборудване.

Програмата за ускоряване на реализацията на основните задачи по проекта за строителство на енергоблока предвижда значителни инвестиции в периода 2021-2024 година, а една от целите на програмата е завършване на сградата на реактора до 2023 г.

На 10 юни т.г. Съветът към програмата за инвестиционно партньорство одобри доклад на Бразилската банка за развитие – BNDES, която предлага строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ да бъде завършено след сключване на договор за проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация с чуждестранна компания (https://world-nuclear-news.org/Articles/Brazil-prepares-to-resume-Angra-3-project).

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари