ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Говорителят на международното антиядрено движение открито застана на страната на ядрената енергетика

29.06.2020

36-годишната Зион Лайтс (Zion Lights), бивш говорител на международната екологична и антиядрена организация „Бунт срещу изчезването” (“Extinction Rebellion” или XR), взе страната на развитието на ядрената енергетика и се присъедини към международното ядрено екологично движение „Екологичен прогрес“ (“Environmental Progress”).

 

 

Бившата ръководителка на комуникациите в „Бунт срещу изчезването“ заяви, че се чувства „излъгана“, заобиколена от антиядрени активисти, след като започнала да чете независимо за природата и свойствата на радиоактивните отпадъци.

Zion Lights, посочи в отворено писмо :

„Фактите останаха същите, но щом ги разбрах и осъзнах, промених мнението си. Бидейки заобиколена от антиядрени активисти, оставих страховете от радиация, радиоактивни отпадъци и оръжия за масово унищожение да ми ударят подсъзнанието “, казва в писмото Сион Лайтс. Разбрах, че през цялото това време съм обект на антинаучни настроения. Сега излезнах от тази организация да заеме позицията на борец за ядрена енергетика“.

Още подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/06/26/104900

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари