ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус и Унгария разширяват сътрудничеството си в областта на ядрната енергетика

28.06.2020

Министърът на енергетиката на Беларус Виктор Каранкевич и посланикът на Унгария в страната Жолт Чутора обсъдиха на среща в Минск перспективите за сътрудничество между двете страни в областта на ядрената енергетика.

 

 

 

Тема на разговора е бил меморандумът за сътрудничество от 5 юни тази година, подписан между Министерството на енергетиката на Беларус и Службата на министър-председателя на Унгария.

На срещата е била обсъдена възможността за включване на беларуски организации в изграждането на инфраструктурата на АЕЦ „Пакш“ 2 в Унгария.
Договорено е сътрудничество за обучението на персонал за атомната електроцентрала. Разгледани са и възможностите за партньорство в управлението на ядрените отпадъци.

Очаква се до края на годината унгарска делегация да посети Беларус.„По време на това посещение сме готови да разработим практически решения в областите, залегнали в меморандума“, каза Виктор Каранкевич.

https://www.belta.by/economics/view/belarus-i-vengrija-namereny-rasshirjat-sotrudnichestvo-v-atomnoj-energetike-396019-2020/

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари