ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френската компания EDF има интерес към нов ядрен проект във Великобритания

24.06.2020

Френската енергийна компания EDF проучва възможността за участие в нов проект за атомна електроцентрала в провинция Къмбрия, в северозападната част на Англия. Това съобщи британският вестник „Телеграф“.

В материала се уточнява, че EDF е склонна да участва в консорциум по проекта, но не и да е водеща компания в него. Според информацията, представители на групата са се срещнали с местните власти, в опит да съживят ядрената индустрия в региона.

Британската Rolls-Royce също проявява интерес към развитието на сектора в района, като компанията се е съсредоточила върху разработването на малки модулни реактори, пише още вестникът.

През 2018 година японската Toshiba реши да закрие дъщерното си дружество NuGen, с което сложи край на проекта за изграждане на АЕЦ „Мурсайд“ в Селафийлд, Къмбрия. Атомната електроцентрала трябваше да е с реактори от типа AP1000.

Подробности на: https://www.telegraph.co.uk/business/2020/06/21/edf-explores-plans-new-nuclear-reactor-cumbria/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари