ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руското правителство одобри промени в договора за заем на Беларуската АЕЦ

23.06.2020

Руското правителство одобри проект на протокол за изменение на беларуско-руското междуправителствено споразумение през 2011 г. за предоставяне на държавен експортен кредит на Беларус за изграждането на атомна електроцентрала.
Съответната заповед на руското правителство беше публикувана днес на руския официален интернет портал за правна информация, информира
БЕЛТА.

 

 

Според проекта на протокола се предлага срокът на използване на заема да се удължи с две години – до края на 2022 година.
Освен това фиксираният лихвен процент по кредита е определен на 3,3% годишно, а началната дата за погасяване на основния дълг по заема се прехвърля от 1 април 2021 г. на 1 април 2023 година.

Документът е представен от Министерството на финансите на Руската федерация и съгласуван с руското външно министерство, Министерството на икономическото развитие, корпорацията Росатом и преди това е обсъждан с беларуската страна.

Правителството на Руската федерация възложи на Министерството на финансите, заедно с Министерството на външните работи и други ведомства, да преговаря с Беларус и след постигане на споразумение да подпише протокол от името на правителството на Руската федерация.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари