ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининската АЕЦ е готова да работи в условията на високи летни температури

21.06.2020

Противопожарните сили и съоръжения на Калининската АЕЦ са в постоянно „бойно” дежурство с цел предотвратяване на извънредни ситуации, свързани с настъпването на периода на пожарна опасност.
Това съобщи началникът на отдела за пожарна безопасност на АЕЦ Алексей Соловьев.

Според него подготовката за лятото започна доста предварително и обхвана широк спектър от дейности. По-специално, противопожарната техника беше напълно подготвена за реагиране, проверени бяха всички противопожарни хидранти и противопожарни кейове на атомната електроцентрала и бяха осигурени свободни пътища за достъп до външни източници на противопожарно водоснабдяване.

По време на извънплановите тренировки бяха разработени действията на личния състав и пожарните отряди за борба с потенциалните запалвания на прилежащата до АЕЦ територия.

„Три специални противопожарни машини и аварийни спасителни средства бяха закупени за специалното противопожарно и спасително звено № 8, което охранява ядрения обект“, каза А. Соловев. – Също така на промишлената площадка на Калининската АЕЦ и прилежащите територии е засилен контролът върху провеждането на огневи и пожароопасни операции.
Бяха проведени извънредни инструктажи на служители на атомната електроцентрала и аутсорсинговите организации за действията в случай на откриване на пожар“.

Като превантивна мярка минерализираните ивици редовно се обновяват, а горските насаждения и храстите се изсичат, за да се създадат противопожарни прегради по периметъра на предприятието и външните обекти.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-199935

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари