ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростехнадзор провери безопасността на Белоярската АЕЦ

19.06.2020

 В Белоярската АЕЦ Белоярск всички изисквания на федералните норми и правила в областта на използването на ядрената енергия се спазват при готовност за аварийно реагиране.
Такъв извод е направен според резултатите от планирана целенасочена проверка, проведена в атомната електроцентрала от Федералната служба за екологичен, технологичен и ядрен надзор (Ростехнадзор).

Комисията проучи плана от мерки за защита на персонала на АЕЦ в случай на естествена и създадена от човека спешна ситуация, за организиране и провеждане на аварийно спасителни и други неотложни работи, както и за включените сили и средства.

„Контролната комисия ни даде добра оценка по всички въпроси, които проверяваме. Подобни проверки в атомна електроцентрала се извършват периодично с участието на различни регулаторни агенции.
Ако регулаторните органи имат някакви препоръки, тогава ще разработим и приложим план за действие за по-нататъшно подобряване на дейността на Белоярската АЕЦ в съответствие с правилата в областта на използването на ядрената енергия “, каза Иван Сидоров, директор на АЕЦ.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-199865

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари