ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярската АЕЦ ще тества целия персонал за антитела срещу COVID-19 и ще идентифицира безсимптомните вирусоносители

18.06.2020

Към днешна дата Белоярската АЕЦ е провела 1 077 теста за антитела към новия коронавирус. Общо са закупени повече от 3000 теста.
В рамките на месец, до 14 юли 2020 г., всички служители на атомната електроцентрала ще бъдат проверени.

Инфекциозният процес на COVID-19 е придружен от производството на антитела от два вида: IgM и IgG.
Чрез присъствието на IgM в кръвта може да се определи безсимптомен носител на коронавирус, а наличието на IgG антитела показва отминало заболяване.

„Много хора понасят болестта без симптоми и получават имунитет, той не се създава веднага, но човекът получава защита от повторно заразяване.
Искаме да разберем ситуацията в нашата централа, за да решим дали да запазим съществуващите мерки за пълна защита “, обяснява директорът на БАЕЦ Иван Сидоров.

В края на март критично-важният оперативен персонал на БАЕЦ беше изолиран в профилакториума, всички стаи и служебните автобуси бяха подложени на ежедневна санитарна обработка, а в централата се спазваше строг режим на ползване на маска. Благодарение на тези мерки в Белоярската АЕЦ не се появиха огнища на коронавирусна инфекция.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-199844

Tags: , , ,

One Response to Белоярската АЕЦ ще тества целия персонал за антитела срещу COVID-19 и ще идентифицира безсимптомните вирусоносители

  1. Красимир Христов on 03.07.2020 at 9:52

    Срещу Белоярската АЕЦ стартира информационна атака.
    Общественици и блогъри получават съобщения, описващи измислени събития, за които се твърди, че са свързани с централата. Всъщност там всичко е спокойно.
    Представителите на АЕЦ вече са се обърнали към органите на реда.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари