ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростехнадзор завърши проверката за готовност на енергоблок № 6 на Ленинградската АЕЦ за физически пуск

17.06.2020

Комисията на Федералната служба за екологичен, технологичен и атомен надзор на Русия (Ростехнадзор) приключи целевата проверка на енергоблок № 6 ВВЭР-1200 на строящата се Ленинградска АЕЦ и потвърди високата и степен на готовност за стартиране на физически пуск, по време на който ядреното гориво ще бъде заредено в активната зона (АЗ) на реактора.

 

Проверката е извършена в съответствие със законодателството на Руската федерация и продължи две седмици. Членовете на комисията работеха в различни формати.
Освен проверка на документацията, те разгледаха съоръженията и оборудването на енергоблока, контролираха работата на технологичните системи, посетиха работните места на оперативния персонал и проведоха събеседване с него за оценка на професионалната му подготовка и квалификацията.

Резултатът от одита е изготвянето на акт и план за действие за премахване на идентифицираните забележки, след изпълнението на който централата с решение на Ростехнадзор ще получи лицензия за експлоатация на ядрената установка без производство на електроенергия.

„В момента на енергоблока № 6 с ВВЭР-1200 на ЛАЕЦ на финалния етап са дейностите, предхождащи физическия пуск. Сега сме на етап ревизия на оборудването, след което ще сме готови за първото зареждане с гориво. Очакваме да влезем във фазата на физическия пуск в разгара на лятото”,- каза Александър Беляев, главен инженер на Ленинградската АЕЦ-2.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/06/16/104562

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари