ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининската АЕЦ пуска първата в Русия система за дистанционно обучение

15.06.2020

Калининската АЕЦ пусна първата в Русия онлайн платформа за дистанционно обучение на персонала.
Системата позволява едновременно обучение на неограничен брой служители, както във вътрешната мрежа на компанията, така и в Интернет, по всяко удобно време.

 Електронният курс включва напълно автономно взаимодействие на потребителя с образователно съдържание, оценка на резултатите от учебния материал, обратна връзка и автоматизирана система за генериране на счетоводна и отчетна документация.
Интуитивният интерфейс, разработен от специалистите на учебно-тренировъчното подразделение (УТП) на централата, е еднакво разбираем както за инструкторите, така и за обучавания персонал.

Според Елена Березкина, техническият разработчик на програмата, водещият софтуерен инженер в УТП на Калининската АЕЦ, системата позволява бързо и без специални навици да се създават обучителни курсове и тестове за служители на предприятието и персонала на договарящите организации.
С помощта на интерактивни уроци обучаемите самостоятелно придобиват нови знания и поддържат своята квалификация. Материалът се представя под формата на кратки информационни блокове с последваща проверка под формата на тест.

„Заменихме презентационните шаблонните презентации за с кратки клипове, анимирани слайдове със звуково съпровождане.
Всичко това подобрява разбирането и запазва знанията много по-дълго в сравнение с изучаването на текстови материали.
А количеството информация, което отнемаше един ден, за да се предаде и възприеме в традиционното „представяне“, благодарение на този формат, се придобива след час или по-малко “, каза тя.

Системата съдържа обучителни курсове в следните области: култура на безопасност, защита на труда, експлоатационен опит, интегрирана система за контрол, провеждане на обходи, наблюдения, инструктажи и оперативни превключвания, работа с електрическо и топлотехническо оборудване и др.
Отличителна черта на софтуерното решение е спазването на международния стандарт SCORM (Sharable Content Object Reference Model – Споделен референтен модел на споделено съдържание), който отваря широки възможности за публикуване на електронни курсове в системи за дистанционно обучение, които поддържат този формат, включително информационната система на Росатом „Record”.
Това позволи да се излезе извън вътрешната мрежа на предприятието и да премине към обучение за служители в Интернет на лични компютри и мобилни устройства.

Калининската АЕЦ е единствената атомна електроцентрала на„ Роснергоатом “, която е разработила, усвоила и успешно използвала този механизъм за публикуване на електронни курсове.
Днес около 400 служители вече са обучени в системата за дистанционно обучение и ние получихме техните положителни оценки ”, каза Евгений Колесниченко, заместник главен инженер по обучение на персонала.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-199703

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари