ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Българският премиер смята АЕЦ „Белене“ за фантастично красив проект

07.06.2020

Белене ще бъде фантастичен, много красив проект. Конкурсната процедура е в ход (по избор на стратегически инвеститор), участниците в търговете са (много добри компании). Сигурен съм, че всичко ще се окаже добре „, каза премиерът.

Поради коронавирусната епидемия беше променен графикът на процедурата за избор на стратегически инвеститор за проекта за АЕЦ „Белене“.

Конкретната дата в много отношения зависи от възможността за личен достъп на участниците до т. нар. Информационна зала за изучаване на техническата документация на проекта, на базата на която ще се формират предложенията на участниците, има вероятност това да се случи в следващите няколко седмици.
Българския премиер Бойко Борисов, нарече проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“ „фантастично красив“.

Държавна корпорация „Росатом” е оптимист за изпълнението на проекта за изграждане на АЕЦ „Белене” в България, въпреки забавянето на търга поради пандемията от коронавирус.

Източник: ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари