ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОКБ «ГИДРОПРЕСС» е изпратила комплект оборудване за 4-ти енергиен блок на АЕЦ „Куданкулам” в Индия

31.05.2020

АО ОКБ «ГИДРОПРЕСС» (Подолск, компания на машиностроителния дивизион на Росатом «Атомэнергомаш») завърши доставката на комплект (135 бр.) Стъпкови електромагнитни приводи на системата за управление и защита (приводи СУЗ ШЭМ-3) до морското пристанище на Санкт Петербург за 4-ти енергиен блок на АЕЦ Куданкулам (Индия).

 

 

 

Приводът СУЗ ШЭМ-3 предназначен за пускане, управление на мощността и спиране на реактора чрез въвеждане или изваждане на поглъщащите пръти СУЗ от активната зона на реактора.
Приводът е разработен и произведен от ОКБ «ГИДРОПРЕСС».

ОКБ «ГИДРОПРЕСС». е разработчик на всички модификации на приводите СУЗ от типа ШЭМ за атомни електроцентрали с ВВЭР.

Изпращането е извършено след успешното завършване на приемо-предавателните изпитания  на стендовете за гореща обкатка и след приемателната инспекция на приводите.
Инспекцията е извършена от Индийската корпорация за атомна енергия (IKAEL) с цел да се провери качеството на приводите и готовността им за доставка в АЕЦ. Инспекционната организация беше доволна от качеството на произведената продукция.

Източник: http://www.aem-group.ru/mediacenter…oka-aes-%C2%ABkudankulam%C2%BB.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари