ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF Energy представя плановете си за изграждане на Sizewell C във Великобритания

29.05.2020

EDF Energy обяви днес, че е подала молба към Инспектората за планиране за заповед за съгласие за развитие (DCO) за изграждане на атомната електроцентрала Sizewell C на брега на Съфолк в Англия.
Предложението, което е след четири кръга от обществени консултации, започнали през 2012 г., беше отложено за два месеца „в знак на признаване на извънредните обстоятелства, създадени от Коронавирус“, съобщи френската компания.

 

Ако бъде одобрен, Sizewell C ще снабдява около шест милиона домове с „непрекъсваема, нисковъглеродна електроенергия, произведена във Великобритания“, която избягва отделянето на девет милиона тона CO2 в сравнение с производството на 3,2 GW електроенергия от производство на газ, казват от EDF Енергия.
Централата ще подкрепи разширяването на възобновяемите енергийни източници и ще подобри националната устойчивост на страната чрез намаляване на необходимостта от внос на електроенергия.

Френската компания EDF е готова с плановете си за строителство на АЕЦ „Сайзуел Си“ по крайбрежието на Съфолк, Източна Англия. Проектът се оценява на 18 милиарда лири. За образец е взета АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ във Великобритания, въпреки че изграждането ѝ се сблъсква с редица забавяния и повишения на разходите.

Очаква се 20% от инвестициите да бъдат покрити от китайската корпорация China General Nuclear (CGN), въпреки че някои източници не изключват излизане на китайците от проекта. Планира се АЕЦ „Сайзуел Си“ да осигурява около 7% от електроенергийните нужди на Острова.

Източник: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/EDF-Energy-submits-plans-for-Sizewell-C

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари