ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожска АЕЦ – Три блока са в ремонт, общото натоварване на останалите е 2400 MW

27.05.2020

В енергоблокове № 3, № 4 и № 5 на ЗАЕЦ се извършват планови превантивни ремонти (ППР). На трети блок върви 159-ият ден на основния ремонт. Енергоблок № 4 е 26-ти ден в основен ремонт, а енергоблок № 5 е 41 денонощия в среден ремонт.

В реакторното отделение на енергоблок № 4 се извършват работи за подобряване на безопасността: модернизация на презарядната машина, подмяна на комплектните трансформаторни подстанции за собствени нужди и модификация на нисковолтните разпределителни устройства.

Като част от удължаването на експлоатационния живот на пети блок се извършват голямо количество както регламентни, така и свръхрегламентни ремонтни дейности.
Ядреното гориво се изважда от активната зона на реактора. Извършва се ревизия на горния блок на шахтата на реактора, ремонт на оборудването на третата система за безопасност, модернизация на схемите за релейна защита и автоматика, подмяна на комплектните трансформаторни подстанции за собствени нужди и реконструкция на автоматиката за пожарогасене.
В турбинното отделение се извършва замяна на кондензатора на турбината с блочномодулен кондензатор, произведен от „Турбоатом” АД.

Основната задача на персонала на АЕЦ „Запорожжя“ е да осигурят високо качество на ремонтните работи в съответствие с графика.

В момента в ЗАЕЦ работят 3 енергоблока. Няма збележки към работата на основното оборудване на съществуващите енергоблокове и персонала.Сумарното натоварване на действащите енергоблокове е 2400 MW.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-198988?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_ campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари