ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Слънчевата промишленост бързо губи работни места

26.05.2020

САЩ – Поради пандемията COVID-19 наред с глобалната икономика и индустрията за възобновяема енергетика губи проекти и работни места по-бързо от икономиката като цяло.

 

Към края на април над 500 хиляди американски работници в областта на чистата енергия са безработни и броят им продължава да расте.
Съединените щати може да загубят по-голямата част от това, което беше един от най-бързо развиващите се сектори на американската икономика, а това също ще се отрази негативно на решението на проблемите за изменението на климата, пише Cleantechnica.

Асоциацията за слънчева енергия (SEIA) прогнозира, че американската слънчева индустрия ще загуби близо 114 000 работни места през юни, което е с 38% по-малко работни места от прогнозата преди COVID-19.
Вместо да се разшири от 250 000 работни места в края на 2019 г. до 302 000 работни места (според прогнозата), SEIA в момента прогнозира, че общият брой работни места в САЩ в областта на слънчевата енергия ще бъде намален до 188 000 до края на юни.

Това ще анулира 5-годишния ръст на заетостта в соларната индустрия. SEIA също така прогнозира, че изграждането на слънчева енергия през второто тримесечие на 2020 г. – от април до юни – ще бъде с 1,725 мегавата (MW) по-малко от очакваното, което е с 35% по-малко от прогнозираното преди COVID.

Тези загуби от развитието на слънчевата енергетика през второто тримесечие са еквивалентни на загубата на способността на САЩ да доставят електроенергия на 288 000 домове и представляват загубена икономическа инвестиция в размер на 3,2 милиарда долара, посочва SEIA.

Източник: https://kosatka.media/category/vozobnovlyaemaya-energia/news/solnechnaya-promyshlennost-ssha-bystro-teryaet-rabochie-mesta

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари