ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Коронавирусът спря развитието на слънчевата енергетика

23.05.2020

Пандемията на коронавирус, която намали потреблението на традиционните енергийни ресурси, достигна и слънчевата енергетика.
Според Асоциацията за слънчева енергия на САЩ (SEIA) досега този сектор на икономиката е загубил повече от една трета от работните места, което анулира петгодишния растеж.
В същото време отрасълът съкращава служители по-бързо от икономиката на САЩ като цяло.

Според аналитичната агенция BW Research Partnership само през март-април 2020 г. над 600 хиляди граждани на САЩ, заети в производството на „чиста“ енергия, кандидатстваха за обезщетения за безработица.
Почти 100 хиляди души са работили в областта на ВЕИ, предимно – слънце и вятър.

Най-силно бяха засегнати водещите щати в развитието на слънчевата енергетика като Ню Йорк и Ню Джърси, както и столицата на САЩ, Вашингтон.
Невероятни намаления бяха предизвикани от замразяването и отменянето на проекти, свързани с изграждането на „зелени” генерации за търговския и жилищния сектор. Намалението с 37% на броя на инсталираните слънчеви панели е еквивалентно на количеството електроенергия, необходимо за захранване на 288 хиляди жилища, или на инвестиции от 3,2 милиарда долара.

Въпреки това повечето компании остават на отворени, въпреки спада на бизнес активността.
Големите федерални компании като Sunrun, SunPower и Tesla се държат на повърхността и покриват разходите за спиране на бизнеса си много по-успешно от малкия бизнес.

Представителите на слънчевата енергетика лобират за включването на индустрията в списъка на предприятията, засегнати от епидемията COVID-19 и имащи право да разчитат на федерална подкрепа.
Те също така работят на ниво области, градове и местни комунални служби, търсейки възможност да получат виртуални разрешителни за изграждане и въвеждане в експлоатация на нови съоръжения чрез предоставяне на снимки и видео-доказателства на регулаторните организации.

Коронавирусната пандемия повлия върху изграждането и въвеждането в експлоатация на съоръжения за зелена енергия в Америка. Хиляди работници сега са в карантина.

Източник: https://elektrovesti.net/71024_koronavirus-priostanovil-razvitie-solnechnoy-energetiki-ssha

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари