ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Запорожската АЕЦ реконструира комплектните трансформаторни подстанции за спомагателни нужди на енергоблок №4

21.05.2020

В четвърти енергоблок на ЗАЕЦ специалистите от електроцеха извършват реконструкция – подмяна на шкафовете на комплектната трансформаторна подстанция за собствени нужди (КТПСН) на трета система за безопасност.
Старото оборудване е отслужило своя срок, затова се заменя с ново.

„Дейностите по демонтаж и монтаж на оборудването се извършват от подизпълнители, които имат богат опит в извършването на тези работи.
Специалистите на електрическия цех на ЗАЕЦ контролират процеса на отстраняване на грешки в новото оборудване, а също така следят за пълнотата и точността на изпълнение на работата“, каза Евгений Металников, майстор в електротехническия цех на Запорожската атомна електроцентрала.

Модернизираните шкафове на комплектната трансформаторна подстанция са съвременен пример за разпределителни системи, с много допълнителни информационни и защитни функции.

Новото оборудване ще намали времето, определено за плановите ремонти, за оперативните превключвания, подготовката за работа и също така ще позволи да се направи пълен анализ на работата на разпределителното табло в различни режими на работа на електрозахранващата система.

Подобно оборудване вече е монтирано на енергоблокове № 1,2,3 и частично на енергоблок № 5 на Запорожската АЕЦ.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-198804?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_ campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари