ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Премахване на ограничителни мерки поради коронавируса се планира в два „атомни“ града

18.05.2020

Както беше отбелязано, благодарение на приетите ограничителни мерки, стриктното регулиране на влизането и излизането и широкото въвеждане на санитарни и епидемиологични изисквания, ситуацията в „атомните“ градове може да бъде контролирана

„Атомните“ градове Лесной и Зеленогорск се готвят да премахнат въведените ограничителни мерки заради коронавируса. Това обяви ръководителят на Росатом Алексей Лихачов във видео обръщение до служителите в бранша, публикувано на сайта на държавната корпорация.

„Лесной и Зеленогорск вече се готвят да премахнат ограничителните мерки и да отворят бизнесите, които прекратиха работа поради карантина. На малкия и средния бизнес сега не му е лесно, ние трябва да го подкрепим навсякъде, където е възможно“, каза той.

Лихачов отбеляза, че епидемията не засегна само един „атомен“ град – Лесной. В 10 града има изолирани случаи внесени от вън, но те са идентифицирани и локализирани. Още в 15 – ситуацията се оказа по-сложна.

„Например успяхме да локализираме най-трудната ситуация в Саров и да предотвратим нови масови инфекции. Трудна е ситуацията в Обнинск и Електростал. Това са градове в близост до Москва, ситуацията в мегаполиса оказва огромен натиск върху тях“, заяви ръководителят на държавната корпорация.

Лихачов добави, че благодарение на предприетите ограничителни мерки, стриктна регулация на влизане и излизане и широкото въвеждане на санитарни и епидемиологични изисквания ситуацията в „атомните“ градове се държи под контрол.

„Ние продължаваме да работим за укрепване на медицинската база в градовете. Всички лекари и медицински персонал са снабдени с лични предпазни средства, разполагаме с необходимото оборудване за реанимация. Ние държим под контрол наличието на свободни легла в болниците на атомните градове“, добави Лихачов.

Източник: https://futurerussia.gov.ru/nacionalnye-proekty/snatie-ogranicitelnyh-mer-iz-za-koronavirusa-planiruetsa-v-dvuh-atomnyh-gorodah

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари