ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” изпрати 100 тона оборудване за завод за преработка на отпадъци във Великобритания – прессъобщение

16.05.2020

Предприятието „ЗиО-Подолск“, което е част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, произведе и изпрати във Великобритания втора партида оборудване за завода за термично преработване на отпадъци в енергия – „Ривърсайд“.

 

 

 

Устройствата са предназначени за прегряване на пара. Доставката, която е с общо тегло от 100 тона, включва един блок паропрегревател от трета степен и два блока паропрегреватели от четвърта степен. Дължината на блока е около 9 метра, ширината – 4 м, а височина е 3,5 м. Заводът ще достави общо осем броя оборудване.

„ЗИО-Подолск“ произвежда паропрегреватели от 3 и 4 степен за завода „Ривърсайд“ след договор с швейцарската компания Hitachi Zosen Inova, специализирана в преработка на отпадъци в енергия. Паропрегревателите ще заменят подобно оборудване в „Ривърсайд“, като част от модернизацията на предприятието.

Преди година „ЗиО-Подолск“ и Hitachi Zosen Inova се споразумяха за консорциум за съвместни дейности, включително инженеринг и производство на оборудване за електромеханични технологични системи за заводи за преработване на отпадъци в енергия.

„Ривърсайд“ е един от референтните проекти на Hitachi Zosen Inova в Обединеното кралство. Съоръжението е пуснато в експлоатация през 2010 г. Предприятието рециклира средногодишно около 585 000 тона битови отпадъци.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари