ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Литва – Спрените поради риска от COVID-19 дейности по извеждане от експлоатация на Игналинската АЕЦ продължават

13.05.2020

АЕЦ „Игналина“ възобнови всички видове производствени дейности, които бяха спрени поради риск от разпространение на COVID-19. Отдалеченият персонал ще продължи да работи у дома.

„Предвид бързо променящата се ситуация и нарастващия брой на заразените в Литва хора и поради специфичния характер на работата на ИАЕЦ, трябваше да предприемем спешни мерки за намаляване на риска за персонала и извършваната работа.
Бяха направени промени в организацията на труда, бяха въведени нови мерки за осигуряване на допълнителна защита на персонала, за свеждане до минимум на контактите.
Благодарни сме на ръководството на Министерството на енергетиката на Република Литва за подкрепата на решенията, взети в трудни условия “, заяви изпълнителният директор Audrius Kamenas.

Припомняме, че Европейската комисия (ЕК) се съгласи да покрие разходите на заплатите на служителите по време на престоя до нивото на основните заплати за сметка на програмата „Игналина”. След въвеждането на минимален режим на работа, ръководството на компанията, съвместно с Министерството на енергетиката и CPVA, положиха всички усилия да намерят начини да финансират по-голямата част от заплатите на работниците, които са в престой, отколкото е предвидено в Кодекса на труда.

Европейската комисия също отбеляза, че силно приветства решението на ръководството Игналинската АЕЦ да предприеме необходимите мерки в рамките на две седмици, за да се сведе до минимум рискът от вирусна инфекция и да продължи извеждането от експлоатация.
ЕК подчерта, че днес приоритет е ограничаването на разпространението на епидемията COVID-19, а програмата Игналина винаги е подкрепяла действия, свързани с безопасността на работниците.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-198489

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари