ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАЕ – Физическият пуск на Barakah-1 ще бъде до края на този или в началото на следващия месец – ENEC

11.05.2020

Физическият пуск на първи блок на АЕЦ „Барака“ (ОАЕ) ще се случи „до един месец или повече“. Според „World Nuclear News“, това заяви ръководителят на „Emirates Nuclear Energy Corporation“ (ENEC) Мохамед ал Хамади.

 

Той каза, че компанията в борбата срещу пандемията COVID-2019 е предприела редица мерки на площадката на изграждащата се централа.
По-специално беше спряна цялата несъществена работа, демобилизирани бяха „некритичните“ човешки ресурси, достъпът до площадката беше ограничен и бяха предприети редица други мерки.
Ръководителят на ENEC добави, че няма нито един случай на коронавирусна инфекция сред работниците в АЕЦ „Барака“.

Ал-Хамади уточни, че физическият пуск на първи блок ще се случи „до месец или малко повече“, а неговата експлоатация ще започне преди края на годината.

Ограниченията за движение, въведени в различни страни, все още не са засегнали изграждането на АЕЦ „Barakah, която ще включва четири енергоблока.

Ал Хамади обаче не изключи, че ако е необходимо, строителите ще могат да прибегнат до метода – „канибализъм“, тоест да използват оборудване и материали от блоковете с по-късни дати на пускане за блокове планирани за по-ранни дати на завършване.

Източник: http://atominfo.ru/newsz01/a0561.htm
Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/ENEC-CEO-Barakah-to-start-up-very-soon

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари