ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – ЮУАЕЦ – Огнище на COVID-19 с 12 заболели

05.05.2020

Шестима служители на ЮУАЕЦ са настанени в болница.
Сред служителите на атомната електроцентрала лекарите откриха коронавирус при 12 души, а за още един се чака потвърждение.

 

 

 

„В отделението по инфекциозни болести на град Южноукраинск има петима служители на предприятието – четирима пациенти са в умерено състояние, един – със съмнение (според клиничните прояви)“, се казва в съобщението.

Освен това от АЕЦ подчертаха, че още един служител е в Николаевската областна инфекциозна болница – на 3 май поради влошено състояние той е преместен от градското отделение по инфекциозни болести.

„Седем души се лекуват амбулаторно. Лицата за контакт са установени и се изследват чрез PCR тестове“, добавиха от централата.

Отбелязва се, че на предприятието са засилени антиепидемичните мерки за неразпространение на заболяването сред персонала.

„От края на март персоналът е длъжен да се придържа към: носена на маски, ежедневно измерване на температурата, а в случай на симптоми на остри респираторни вирусни инфекции (ОРВИ) – да си остане вкъщи“, подчертаха от атомната електроцентрала.

Отбелязва се също, че част от работниците са прехвърлени на дистанционна форма на работа, особено тези, които живеят извън Южноукраинск.

За справка

Подобна ситуация е налице в района на Запорожската АЕЦ – в Енергодар са открити три случая на зараза с коронавирус, два от които са от работници в атомната електроцентрала.

Президентът Владимир Зеленски обясни на украинците необходимостта от разширяване на карантината, уверявайки, че връщането към нормалния ритъм на живота заплашва с катастрофални последици.
Това изявление беше направено след удължаването на карантината в Украйна до 22 май

Източник: https://www.sunpp.mk.ua/ru/article/8697-u-12-pracivnikiv-vp-yuuaes-laboratorno-pidtverdzheno-covid-19

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19