ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Теменужка Петкова – Процесът по проекта АЕЦ „Белене“ не е спрял

30.04.2020

Мога да кажа, че процесът по големите стратегически проекти в енергетиката не е спрял, включително и по проекта АЕЦ „Белене“. Това стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова в отговор на въпрос на БГНЕС по време на брифинг в Министерския съвет.

Петкова поясни, че за АЕЦ „Белене“ преди около 10 дни е финализиран процесът по подписване на споразуменията за конфиденциалност с петте компании, които са влезли в кратката листа за проекта. С тях Националната електрическа компания (НЕК) ще води преговори за стратегически инвеститор за този проект.

Вчера беше изпратен и информационният меморандум на всяка една от тези компании, които ще участват в тези преговори, каза още Петкова.
Тя поясни, че в информационния меморандум се съдържа основна информация, която е нужна на компаниите, а те са потвърдили, че ще подадат своите обвързващи оферти.

Прочети още : https://www.actualno.com/business/na-kakyv-etap-e-proektyt-aec-belene-news_1457956.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари