ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Игналинската АЕЦ (ИАЕЦ) избира доставчик на услуги по демонтаж и дезактивация на оборудване

01.05.2020

За да осигури навременен демонтаж на оборудване от блокове А1 и А2, както и да намали колективните и индивидуални дози за облъчване на персонала, АЕЦ „Игналина“ проучва възможностите на пазара за предоставяне на услуги за демонтаж и дезактивация на оборудването от външни подизпълнители.

В ИАЕЦ се проведе среща с представители на Уестингхаус по въпроса за демонтирането на барабанните сепаратори на блокове А1 и А2.
Специалистите на Westinghouse споделиха своя опит и съществуващи технологии за дезактивация и демонтаж на оборудване.
Бяха разгледани различни възможности за демонтаж, както и възможността за прилагане на опита на Westinghouse в подобни проекти.

По време на срещата ИАЕЦ представи презентация за цялостния напредък в изпълнението на проектите за извеждане от експлоатация. В допълнение беше направено второ представяне на оборудването на барабанните сепаратори с описание на общата цел на проекта, обща информация и подробно описание на оборудването, основните трудности и ограничения, свързани с изпълнението на проекта.

ИАЕЦ планира по-нататъшно информиране и сътрудничество с външни изпълнители, за да се осигури успешен демонтаж на барабанните сепаратори и оборудването в блокове А1 и А2.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-198160

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19