ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


България отложи търга за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“

24.04.2020

България е уведомила Росатом, че търгът за стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене” е отложен поради пандемията от коронавирус, каза говорител на Росатом пред репортери.

„Днес получихме официално известие от българска страна, че поради коронавирусната епидемия се измества времето на процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта за АЕЦ„ Белене “, каза той.

„Конкретните срокове (на търга) до голяма степен зависят от възможността за личния достъп на участниците до така наречената информационна зала за изучаване на техническата документация на проекта, въз основа на която ще бъдат формулирани предложенията на участниците.

Въпреки това, процесът продължава, по редица въпроси комуникацията се осъществява онлайн. Независимо от забавянето, причинено от обективни причини, ние сме силно заинтересовани от проекта за АЕЦ „Белене“ и гледаме на него с оптимизъм “, добави представителят на „Росатом “.

Източник: https://ria.ru/20200424/1570539579.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари